i am born to shop


robyn - bästa tränings musiken

Nu har träningskläderna varit på två gånger idag. Imorse blev det en powerwalk och nu precis har jag sprungit/gått runt Härlanda Tjärn. Jag har även övningskört för första gången. Det gick riktigt bra faktiskt, men det var svårt. I veckan som kommer blir det att köra mera.

Nu är det snart dags för mat, blir grillspett. Är riktigt hunrig nu efter den lilla rundan runt tjärnet. Tänkte även på, vad mycket musik gör när man är ute och tränar. Under hela rundan så lyssnade jag på Robyn (min nya favorit, hennes nya skiva är grym!) och då gick det hur mycket lättare som helst. Snacka om att Robyn's låtar gör mig motiverad. Favoriterna är 'Fembot' och 'Dancehall queen'.


deltagare i veckansblogg

Jag, 'sparklegirl' är en av finalisterna i söta Isabel's blogg. Ni får jättegärna gå in och rösta på mig, om ni vill göra mig glad villsäga ♥ pusspusspuss.


latina red


Jag klarade inte av att ha varannan grön, blå och rosa.
Så nu är naglarna nymålade.
Isadora nr. 636 Latina Red.


shopping på ikea

Har precis varit på ikea med min mamma. Fick med mig hem lite saker som jag verkligen behövde. Nu kurrar magen ordentligt, dags för mig att äta.



En svart låda att lägga hårfön + plattång i. En sänglampa.



En tvättkorg, myyycket viktigt.



Galgar. Var i desperat behov av det nu.


presenter från italien

Igårkväll kom min mamma hem från Italien, och hon hade med sig lite smått därifrån till mig. Jag fick nagellack, nagelfil och ett par örhängen. Är det inte underbart att ha en mamma som vet exakt vad som gör sin dotter glad? Så nu i veckan som kommer måste jag testa mina nya fina nagellack.





läsarfråga

Moa frågar: Fin header! Vilken kamera använder du? kram

Matilda svarar: Tack så jättemycket. Jag använder mig utav världens enklaste kamera. Det är en Sony DSC-W55. Köpte den för drygt tre årsedan, så den finns inte längre i butik. Vill jättegärna ha en ny kamera eftersom blixten på min ej fungerar längre.


baby blue, vintage mint & milkpink


Nymålade naglar. Det såg bättre ut i tanken.
Så får nog måla över detta med något annat imorgon.
Vad tycker ni?


lördag 31 juli

Godmorgon, jag är uppe tidigt idag för jag ske ge mig ut på en powerwalk. Är inte så pigg på det, men det är bara att ge sig ut i blåsten. När jag kommer tillbaka ska jag lägga ansiktsmask, tvätta håret, raka benen och göra mig riktigt fräsch.


deltagare i veckans blogg

Jag, 'sparklegirl' är en av finalisterna i söta Isabel's blogg. Ni får jättegärna gå in och rösta på mig, om ni vill göra mig glad villsäga ♥  pusspusspuss.


'i'm not a girl, not yet a woman'


'700 kronor på enbart nagellack'

Jag har köpt 20 nagellack denna sommaren, minst.. några har jag redan hunnit slänga. Hur kunde det bli så många? Jag tror det är ett beroende. Det känns lite konstigt att jag har lagt ut drygt 700 kronor på enbart nagellack... men jag älskar det, och det lär säkert bli fler innan sommaren är över.





mullvadsfärgade naglar



Nylackade naglar. Älskar färgen.
Är inte riktigt så mörkt som på bilden.


fröken emma


Halva priset på Fröken Emma. Inte helt fel.


exotic snacks 'passion for nature'

Jag och min syster svängde förbi Ica och handlade lite. En stor påse på Naturgodis, min dag är räddad. Ska slänga mig i soffan nu tror jag, titta på några avsnitt av Ugly Betty. Dagen kommer nog inte bli så mycket mer ansträngade än så.

Ikväll kommer min mamma och hennes sambo hem från Italien. De har varit där i en vecka och jag saknar dem. Hoppas på att de har köpt lite till mig.. jag bad mamma köpa nagellack och nageltillbehöer, som om jag inte har tillräckligt av det? hihi!




de kallar mig chokladkvinnan

Godmorgon, idag startar jag dagen med en ansiktsmask. En chokladansiktsmask, helt undebrar. Doftar oboy och är som smält marabou. Utanför öser regnet ner, tråkigt men jag får underhålla mig själv på bästa sätt. Ska snart kura ner mig i soffan och titta på film.


new nail polish and lipstick





the twilight saga


Nu blir det bio. Team Switzerland.
:)


desperate housewife

Nyss hemkommen från stan. Fick med mig lite smått, jag visar senare. Nu ska jag leka hemmafru, jag måste tvätta och diska. Ikväll blir det bio med min kusin och faster. Vi ska se Eclipse, för andra gången. Wihoo.

 

baby blueeeeee


Målade mina naglar lite snabbt inatt. Nu ska jag åka ner på stan med min kusin, tjing tjing.


i can shop in a small town too


Almenacka + stiftpenna, Akademibokhandeln. Ugly Betty Box, EKO. Dag/Natt creme, h&m. Ansiktsmask, h&m. rosetthårspänne, h&m. nyckelknippa, h&m.


Smoky Grey & Baby Blue, Kicks.



Svart ring, h&m.


Tröja/jacka, Gina Tricot.


home sweet home

Godmorgon, eller godförmiddag kanske det är. Fast snart är det godeftermiddag.
Igårkväll kom jag hem från min kusin. Så nu är jag i Göteborg, och min kusin följde med mig. Har haft helt sjukt bra dagar i Borås och även i Olsfors där min farbror och faster bor. I tisdags var vi på stan i Borås och jag hittade lite smått och gott, det blev några riktiga kap. På tisdagskvällen åkte vi till Olsfors och sov där en natt. Igår var vi inne i Borås igen. Vi spelade minigolf och vi stannade även till i Bollebygd och shoppade lite.

Nu är jag som sagt i Göteborg igen, och regnet öser ner. Så idag blir det nog en innedag eller en tur på stan. Lägger snart upp bilder på allt jag köpt medans jag har varit borta.



goodbye gothenburg

Imorgon lämnar jag Göteborg. Jag ska åka till min kusin som bor nära Borås. Så det blir det skralt här i bloggen under veckan som kommer. Ska bli hur härligt som helst att träffa min kusin, saknar henne så mycket. Så jag hoppas och vet att vi kommer få det hur roligt som helst. ♥



en bild på mig och min kusin. från våren 2009.


söndag och dålig uppdatering

Riktigt kass uppdatering idag. Och värre kommer det att bli.
Har varit en riktigt skön söndag. Bio med min fina vän Kristina, och vi såg 'Letters to Juliet'. En jättebra och fin film. Nu ikväll har jag haft en myskväll med min syster. Vi har lagat mat och vi har tittat på 'Snabba Cash'. En bra söndag trots det usla vädret.


unserious is the best


söndags outfit


Vit blus. - h&m
Cheap Monday jeans. - Nelly Outlet
Svart skärp. - Gina Tricot


söndagsmys med 'letters to juliet'

Godmorgon, jag är nyduschad och ska nu gå och äta lite frukost. Jag ska äta matlådan som jag självklart glömde igår. Så hoppas bara den står kvar i kylskåpet.

Idag på dagens program står det att jag ska träffa Kristina. Vi ska gå på bio, Letters To Juliet tror jag det blir. Har hört att den ska vara riktigt bra. Så det blir en mysig söndag med en bra vän och bio.


saying goodnight with love


en riktig överaskningsfest

En riktigt lyckad dag har det varit. Vid tre mötte jag mina fina vänner och fixade ordning det sista inför en överaskingsfest till våran vän Jenny. Det var en blandning av 'Sweet Sixteen party' och även ett litet avsked, eftersom hon ska flytta till Varberg. Runt sextiden anlände vi till Jenny, och hjälp vad hon blev överaskad. Blev en riktigt lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap.



Dessan, Moa & Jenny



Jag livade upp mitt barnasinne



Urgod mat



Världens vackraste Jenny


vuxenpoäng till mig tack

Nu på förmiddagen/eftermiddagen har jag låtit vuxenpoängen rulla in. Först och främst, jag har bäddat min säng(!!!). Jag har även plockat i och ur diskmaskinen, och även städat lite i köket. Inte nog med detta, jag har gjort en matlåda som jag ska ta med mig idag. Gjorde även en nyttig matlåda, grönsaker och grejor. Inte illa.

Nu ska jag ta min matlåda och åka ner på stan. Ska till Betlehemskyrkan och träffa lite vänner. Återkommer senare ikväll med en fet uppdatering.



lördagens outfit


Vit tunika. - Köpt på Marstrand.
Persika färgad kofta. - BikBok.
Avklippta leggins. (svarta cykelbyxor är slut i hela gbg!!!). - Gina Tricot.


mintgröna naglar

I brist på annat inatt så målade jag mina naglar, mintgröna.


morgonen börjar med robyn

Godmorgon, eller godeftermiddag kanske det är. Sov riktigt länge idag och det var välbehövligt. Idag är humöret på topp, känner mig så otroligt lycklig. Idag ska jag träffa några av mina underbara vänner, och det ska bli så roligt.. för dessa vänner var det ett tag sedan jag träffade.

Men jag ska inte träffa dem förens tre, så det är ett tag kvar.. men har lite att fixa med innan. Fast nu ska jag lyssna vidare på Robyn. Gillar hennes nya låtar väldigt mycket, men de slår inte hennes gamla låtar. I love them.


älskar denna låten!



busekorven ska på äventyr



shopping och gothia cup

Vid tre tiden kom min syster hem från jobbet så vi åkte raka vägen till Fröluna Torg. Strosade runt i affärer och jag hittade lite smått och gott på New Yorker. Efter cirka en timma där åkte vi till Heden. Det är Gothia Cup denna veckan och en gammal kompis till mig spelade kvartsfinal. Tror dock de förlorade..



Vitt linne med snygg rygg, 49:-. Gråa mjukisshorts, 79:-. Rosa mjukisshorts, 49;-


i'm a girl and i love to shop


Två bh;ar, Lindex. 69:- resp. 249:-


Mintgrönt nagellack, Lindex. 69:-


Conceler Cover All Mix & conceler pensel, Make Up Store. 265:- resp. 115:-


Skärp, Gina Tricot. 129:-


Ring, BikBok. 49:-


precis hemkommen från stan

Min vän Josephine är bäst, nu har jag all rätt att vara glad hela dagen tack vare tre timmars umgänge med henne. Blev visst lite shopping också, tredje dagen i rad. Min plånbok gråter men jag bara ler. Visar snart vad det är jag har köpt!



                               Tog på mig min nya fina 'pippitröja' idag. I love it!


varför ska folk tuta?

Sex kilometer senare. Det gick hur lätt som helst att cykla till Mölndal och sedan tillbaka. Fick köpt mig lite på Ica maxi så nu är allt frid och fröjd. Självklart var det en bil som var tvungen att tuta på mig och börja skrika efter mig, just när jag är i den jobbigaste backen. Det är det värsta jag vet, när människor stirrar ut mig.. busvisslar eller tutar på mig. Vaaaarför, jag förstår inte? Där var jag.. på en cykel, svetten rann och jag var mitt i en uppförsbacke. Vad fanns det att tuta på?

Om cirka 90 minuter ska jag ta mig ner på stan och träffa min fina vän Josephine. Ska bli hur gött som helst och träffa henne, även om det var cirka en vecka sedan vi sågs.


Jag och världens finaste vän.
Malta 2010.


godnatt med jack johnson

Råkade proppa i mig för mycket äpplepaj, typiskt.
Ska nog snart lägga mig tror jag.. kanske knäppa igång en film eller bara somna. Ska försöka gå upp tidigt imorgon, runt halv åtta för att sedan cykla till Maxi i Mölndal. Köpa lite nödvändigheter och dels få lite morgonträning. Natti natti ♥



låten ligger på min favorit toplista


äppeltantens smulpaj

Jag och min syster har gjort äpplepaj. Kvällen är med andra ord räddad. Jättelängdesedan jag åt äpplepaj så det är verkligen dags nu. Var föresten ute och sprang förut, runt Härlanda Tjärn. Kändes hur bra som helst. Så nu förtjänar jag allt mycket äpplepaj, hihi.


havsblåfärgade naglar


Depend nummer 171
(inte så blått som på bilden)


shopping runt domkyrkan


Holebrook tröja, Balders Hage. 798:-


Kofta, BikBok. 299:-


Stor svart väska, Åhlens. 349:-


Depend nr. 171 & 129. BikBok. Två för 39:-


en spöklig natt

Regnig morgon, men jag klagar inte. Riktigt skönt att vakna upp och höra regnet.
Inatt var det lite kusligt.. vaknade cirka tjugo över tre inatt med ett ryck. Exakt en sekund efteråt får jag ett sms. Kanske inte så läskigt men iallfall, sedan går jag upp och ska gå på toaletten. Då hör jag någon som pratar och något som brusar. Står blickstilla vid dörren och försöker lista ut vad det är, inser att det är min 'lillasysters' radio som är på högsta volym. Hur sjutton kan den vara igång? Ingen har varit i rummet på några dagar. Jag tror det är ett spöke som spökar.


bild från i våras. spökhus?


shopping på marstrand

        Vi hann med lite shopping på Marstrand också.
        Fick en jättefin tunika/klänning av min mamma.


marstrand tur och retur






är inte sämre än alla andra

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


nästa marstrand

Nu är picknikkorgen fylld med mat. Badkläderna är med. Nu åker jag till Marstrand!

morgonträning och god frukost

Var uppe innan tuppen imorse. Redan klockan 6.00. Tio minuter senare satt jag på cykeln till Skatås Motioncenter. Väl i Skatås sprang/gick jag 2km och sedan var det bara att ta cykeln hem igen. Blev en total sträcka på cirka åtta kilometer som jag cykla/sprang/gick.

Nu har jag precis ätit frukost, min favorit frukost. Scramble Eggs och avocado, ett glas mjölk till det också. Hur gott som helst. Idag lyser även solen, perfekt.. då jag och min familj ska till Marstrand för sol och bad. Och förhoppningsvis lite shopping.




päronglass färgade naglar


Nymålade naglar.
:)


i was made for loving you




Jag kan inte sluta lyssna på den norska sångerska Maria Mena. Hon är en av mina nya favoriter. De flesta av hennes låter ligger på min favoritlista på Spotify och de är även inknökade på min iPod. Dessa två låter här över är på delad första plats. Hennes cover på 'I was made for loving you' ger mig rysningar.

bildbomb: dagstur till hönö








jag vill känna friheten, och det är den jag känner



tisdag 20 juli

Detta är en alldeles för tidig morgon. Anledningen är att jag om cirka en halvtimma ska åka till Hönö och träffa min mormor och morfar. Ska bli riktigt mysigt, för jag har inte varit hos dem på hur länge som helst. Så det var dags nu.

Innan jag åker så måste jag äta frukost, ska äta äggröra och avocado. Längtar redan tills jag sitter och äter det. Frukost är det bäästa jag vet!

sex and the city 2


Jag vill också vara en del av Carrie, Miranda, Samantha och Charlottes liv.
Satc2 var riktigt bra, inte samma känsla som i ettan
eller i serierna men den var absolut härlig att titta på.


rosa och gröna sommarnaglar


Kunde inte låta bli att måla om naglarna.
Blev två ljusa färger idag.
(Depend nr 198 & 199)


tvättrollet skickar lappar

Sitter och försöker få tiden att gå. Klockan 17.50 ska jag gå på bio med min mamma och syster. Vi ska se Sex And The City 2. Har längtat efter att få se den filmen, och jag har ganska höga förväntningar. Den första filmen älskar jag, så jag hoppas att tvåan är minst lika bra.

       Denna lapp möttes jag av imorse vägen in till köket.


'detta är mitt egna sagoland'


världens godaste frukost

En avocado, två skivor skinka och ett äpple!
Hade viljat ha ett ägg också, men äggen var tyvärr sluta så fick klara mig utan.


tidiga sommarmorgnar

Godmorgon, jag klev upp tidigt idag. Redan klockan åtta ringde mitt alarm. Jag hade tänkt att gå ut och springa, men när jag vaknade hade jag inte alls någon lust med det. Får ta och ställa mig på crosstrainern istället. Så får jag springa något varv runt Härlanda eller uppe i Skatås senare idag. Vädret ser inte så lovande ut just nu, men det brukar spricka upp framåt dagen.. så får hoppas på det. För jag vill åka till Marstrand!


sommarkänslan är enorm


Jordgubbar och mjölk.
Kan inte bli mer sommar.


naglar i skärande rosa


Nymålade naglar


underkläder, nagellack & nagelfil - allt vad man behöver


Vid tre tiden cyklade jag och min kära mamma ner till stan. Tog en sväng i Nordstan och plockade med mig lite nödvändigheter. Tre nagellack, två olika nagelfilar och underkläder.





maria mena - vacker musik i öronen


förändring i garderoben

Jag har precis rensat klart i min ena hörngarderob. Hittade både det ena och det andra där inne. Nu är det mesta slängt eller tagits upp på vinden. Så nu kan jag äntligen hänga in kläder istället.



sovit som en prinsessa

Sov helt ljuvligt bra i min nya säng. Fast jag tror jag behöver en till kudde. Att ha två kuddar till en 120 säng är alldeles för lite. Är riktigt nöjd med mitt rum också, fast det är inte klart ännu. En soffa ska införskaffas och tvn ska flyttas.

Just nu håller jag på och fixar fram lite filmer. Vädret är ju inte toppen idag så tänkte ha en filmdag. Remember Me, Dear John och The Last Song ska jag hinna titta på.


choklad och banan förenar oss







dela några minnen i kvällssolen

Jag ska snart ge mig ut i kvällssolen, och ta min silvriga cykel till min kära vän Linnea. Där ska kvällen tillbringas med Linnea och Lisa, två av mina gamla favorit klasskompisar. Tror och vet att kvällen kommer bli riktigt bra. Sitta ute i solen med underbara vänner och prata om allt som hänt sedan vi sågs sist. Det kommer bli guld.



Bild från Polen, april 2010.


turkosa naglar



ni får ursäkta mina naglar som är helt stumpiga.


bubbligt vatten


photo by matilda hallstensson


regnig morgon i juli

Härligt att regnet öser ner.. eller inte. Jag som ville åka till Marstrand, men det blir nog inget med det. Så istället ska nog dagen tillbringas i soffan och titta på film. Har sett att det går några Wallander filmer på tv idag så det kan man alltid ligga och titta på. Innan jag gosar ner mig framför tvn så ska jag åka till Ikea och få min efterlängtade säng :)

16 juli 2010

Hoppas verkligen att solen skiner imorgon, ska förhoppningsvis till Marstrand och bättra på brännan lite. Har börjat fjälla lite så min kropp dränks i after sun/bodylotion morgon och kväll. Allt för att jag inte ska bli lika blek som i vintras.


några bilder från liseberg

Några fartfyllda timmar på Liseberg blev det. Inte jättemycket åk men de åken som blev var riktigt roliga. Vi alla blev dyngsura i Kolorado och Lisebergsbanan gick nog snabbare än vanligt.



fredag

Godmorgon, idag skiner solen och jag har äpple i hela tandställningen :)
Dagens erbjudande är Liseberg, så dit ska jag med mina ''småsyskon'' och med deras farmor. Jag har inte varit där ännu iår så det ska bli jätteroligt. Som tur är steker solen också, så då kanske man kan få lite mer färg på sina ben och armar.

klockan är efter midnatt

Största biosalongen, cashewnötter och bounty. Eclipse var riktigt bra.. fast jag var riktigt trött så höll nästan på att somna men som tur var höll Edward mina ögon öppna.

Klockan har precis slagit över tolv och jag tror nog det är dags för mig att sova. Ska ställa klockan på nio så jag kommer upp i tid. Har jag tur orkar jag ta mig en löprunda direkt när jag vaknar. Men innan jag somnar ska jag titta igenom alla mina Malta bilder, åh vad jag saknar det. Saknar mina underbara vänner. Saknar värmen. Saknar solen.



Alla underbara som åkte ifrån Göteborg.
Johanna's bild


The Twilight Saga - Eclipse

Dagen har tillbringats hemma hos V och jag har även varit på Ikea med min syster. Hittade en säng som ska köpas till helgen. Just nu ligger jag på en extrasäng, inte skönt någonstans.

Nu ska jag och min syster gå på bio. Vi ska se Eclipse. Har riktigt stora förväntningar så jag hoppas de går i uppfyllelse. Vi ska svänga förbi Ica Focus innan och köpa naturgodis. Så jag klarar av att sitta i en biostol i drygt två timmar.

en tidig morgon i juli

07.00. Härlig tid då alarmet ringde. Nu är det cirka tjugo minuter sedan och jag har fortfarande inte vaknat. Anledningen till att jag är vaken så här tidigt är att jag ska till akuttandläkaren klockan tio över åtta. Fixa till min tandställning som värker så att tillochmed änglarna tycker så synd om mig så att de gråter.


suck på tandställning ibland.


dagen avslutas med o'boy & banan

Nyss hemkommen från Delsjön. En ljummen sjö och en underbar vän, kvällen kunde inte bli så mycket bättre. Tyvärr övertog småkrypen mig så då bestämde vi oss för att gå hem.

Blev riktigt sugen på choklad, banan och mjölk när jag klev innanför dörren. Så jag lyssnade till mitt hjärta och tog med mig ett mjölkpaket, en banan och oboypaketet upp till mitt rum. Så nu sitter jag och slurpar oboy, inte ofta det händer. Så nu ska jag som jag gjorde när jag var liten, jättemycket oboypulver och pyttelite mjölk. Så det blir som en gegga av choklad. Mumsis.


är detta sverige

Sitter och svettas på mitt rum. Termometern visar dryga 29 grader, men jag har ändå hållt mig inomhus större delen av dagen. Kände att jag behövde en dag utan sol, med tre veckors konstant stekande sol och värme behövde jag en dag inne för att vila upp mig, och för att tvätta.

Dagen har alltså inte bjudit på något speciellt. Nu ikväll ska jag träffa min underbara vän Linnea, som jag inte har sett på nästan fyra veckor. Så det ska bli otroligt skönt att ses, uppdatera varandra om vad som har helst. Får jag min vilja igenom ska vi gå till Delsjön och ta ett kvällsdopp. Har inte badat på riktigt i Sverige ännu, så det är dags nu.


håller tummarna för att det är lika varmt
i vattnet som på malta, men tveksamt. :)


ett sommarminne

Spårkresa till Malta 23 juni-13 juli. Bästa jag någonsin gjort. Ett minne för livet.





sparklegirl is back on track

DIG:
1. Hur lång är du? 177
2. Vad vill du bli när du bli stor? öppna min egna nagelsalong.
3. Vad pluggar du? börjar gymnasiet till hösten. samhäll-ekonomi.
4. Har du långt hår? nja inte precis. halvlångt.
5. Vilken hårfärg har du? mörkbrunt.

FAMILJ:

1. Hur många syskon har du? en storasyster. och två ''småsyskon''
2. Hur många ställen har du bott på? fyra
3. Vem i din familj stör du dig mest på? ingen tror jag.
4. Vilken familjemedlem är snällast? Jag såklart :)
5. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? innan jag åkte till malta. så kanske fyra veckor sedan.

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis? igår
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? har delat rum med tre underbaringar i tre veckor på malta. men kanske inte gills.
3. Kompis som du har känt längst? emilia skulle jag tro.
4. Vem känner dig bäst? hmm.. finns några som känner mig riktigt bra.
5. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? åhnej.

KLÄDER:
1. Vad har du på dig nu? midjekjol och en tröja.
2. Har du bytt om idag? yes.. tre-frya gånger.
3. Har du gett bort kläder någon gång? ja
4. Har du ångrat ett klädköp nån gång? många gånger
5. Vad använder du för skor? gladiator och converse.